tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulu lähestyy...

Ciao!

Viimeisen parin viikon aikana on tapahtunut taas kaikenlaista. Kaksi suomalaista ystävääni kävi täällä ja vietin heidän kanssaan neljä päivää. He tulivat käymään kotikylässäni ja vierailimme myös Tivolissa, joka on tosi kaunis paikka noin puolessa välissä Roomaa ja Anticolia. Suosittelen käymään, jos on esimerkiksi lomamatkalla Roomassa! Sinne pääsee helposti bussilla ja Tivolissa voi nähdä esim. upean Villa D'esten, jossa me kävimme.
Villa D'este on iso kartano, jota ympäröi hieno puutarha, jossa on lukemattomia suihkulähteitä ja patsaita. Loppupäivät vietimme Roomassa ja kävimme mm. Pietarin kirkossa.

Viime viikolla mua pyydettiin ottamaan kuvia tästä talosta markkinointia varten: tätä paikkaa aiotaan tulevaisuudessa mainostaa enemmän myös airbnbn:ä. Oikeudet siihen on tälläkin hetkellä, mutta toistaiseksi Il Casone on pysynyt pääasiassa ryhmien majoittajana. Meidän tulee kuvien lisäksi luoda kuvaus paikasta sivustoja varten. Kuvien ottaminen osoittautui yllättävän hankalaksi ja aikaa vieväksi puuhaksi! Joidenkin huoneiden muoto aiheutti päänvaivaa, myös esim. valoa ja sommittelua tuli miettiä tarkkaan. Enkä siltikään ollut tyytyväinen lopputulokseen... Saa nyt nähdä miten se homma jatkuu tulevaisuudessa, luulen että työtä tulee vielä riittämään paljon. Onneksi saan tähän apua muilta, joilla on enemmän kokemusta tällaisesta.

Viime viikon perjantain ja lauantain vietin Festambiente-nimisessä tapahtumassa, joka Suomeksi tarkottaa ympäristöjuhlaa. Se on Legambiente Mondi Possibilin, joka on toinen Il Casonea ylläpitävistä järjestöistä, järjestämä tapahtuma, joka tarjoaa esim. avoimia ympäristöaiheisia tempauksia ja työpajoja. Osallistuin esim. siivoustempaukseen, jossa siivosimme kouluryhmän kanssa Roomassa Porta Pian aluetta.
Tämä todella avasi silmät, koska alue oli tosi törkyinen! Lisäksi osallistuin opastetulle kierrokselle San Lorenzon asuinalueella Roomassa. Meillä oli oppaana sympaattinen, vanha mies, joka tiesi todella paljon kyseisen alueen ja Rooman historiasta. Olin myös kurssilla, jossa pohdittiin, millaisia ympäristöaiheisia aktiviteetteja erilaisille ryhmille voidaan järjestää. Meitä oli siellä yhteensä kuusi, ja tapaamme ehkä jatkossakin. Koko Festambiente oli luonnollisesti italian kielinen, mikä aiheutti jälleen haastetta mulle, mutta mielestäni pärjäsin yllättävän hyvin, ottaen huomioon, että vielä 3 kuukautta sitten en puhunut sanaakaan italiaa.

Joulu lähestyy ja samalla myös tuloni Suomeen. Tämän viikon sunnuntaina lähden yhdessä ranskalaisen vapaaehtoistyöntekijän kanssa Napolin lähellä sijaitsevaan kaupunkiin, jossa tapaamme muita EVS-vapaaehtoisia ja meille järjestetään erilaista ohjelmaa, mm. italian kielen kurssi. Vietämme siellä yhteensä viikon, ja sieltä tultuamme alkaakin jo jouluviikko ja päivitän sitten jälleen kuulumisia tänne. Tähän loppuun vielä jouluaiheisia kuvia:
Tällaisen lyhdyn tein upcycling-kurssilla
Katu oli koristeltu joulua varten Anticolissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti